REGLER FOR

WAKETOUREN

Dommerne vægter et varieret run med fokus på både teknik og indtryk. Dvs. der kigges på sværhedsgraden samt variationen af tricks samt udførslen.

Der afholdes forud for hver konkurrence altid et riders meeting, hvor reglerne kort gennemgås.

Det er IKKE tilladt at lave airtricks på nogle af Waketourens 2.0 stop.

På fullsize vil det være tilladt i ekstrakategorien Unlimited som kun afholde på fullsize. Denne kategori tæller ikke med i den samlede waketour stilling.

I vores Limited-række er det både tilladt at stille op som hun- eller hankøn. Limited-rækken har restriktioner på kickertricks: Det er kun tilladt at lave single flips +/el. frontside 180 graders rotationer.

Over de tre waketour stop skraber man points sammen til en overall stilling, hvor vinderne i hver kategori præmieres (Unlimited kategorierne tæller ikke med her). 

Derudover kan man som noget nyt også skrabe point sammen til sin klub, i overall klubstillingen, hvor den bedste klub også bliver præmieret.

Runs:

Som rider til Waketouren får du min. 3 runs pr. stop du vælger at deltage i.

Et run er bestående af en tur frem-tilbage x 2.

Hver rider har to runs, det bedste af de to runs er det, der tæller.

Riders deles op i heats, hvoraf nogle kvalificerer sig direkte til en finale, mens andre går i en Last-Chance-Qualify (LCQ) runde, hvor man får en sidste chance for at kvalificere sig til finalen.

I LCQ runderne har man kun ét run. Såfremt en kategori har 6 eller færre riders vil alle være forhåndskvalificeret til finalen og står derfor kun ét enkelt indledende run til at afgøre finale rækkefølgen.

Vi bruger seeding fra hver konkurrence til at lave start rækkefølgerne.

Copyright © Danish Waketour 2019 cvr. nr. 38805177

Contact us danishwaketour@outlook.dk